Vaartocht Marker Wadden
Ontdek het natuurproject Marker Wadden, doormiddel van een vaartocht naar de eilanden midden in het Markermeer. Stap aan boord in het Bataviakwartier en vaar naar het nieuwste stukje van Nederland. De Marker wadden is een bijzondere nieuwe vaarbestemming in het Markermeer. De natuureilanden zijn door de mens aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer. Vaar mee met het historisch veerschip MS Waddenzee en laat je verwonderen over een van de grootste natuurprojecten van West-Europa.

Gedurende de vaartocht neemt de scheepscrew van ms Waddenzee u mee in het verhaal van Flevoland, de Zuiderzeewerken en het ontstaan van Flevoland.
Bezoek de interactieve tentoonstelling over het ontstaan van Flevoland, de Marker Wadden en de historie van het schip in het bagageruim van ms Waddenzee. Snuffel in de koffers van de pioniers en laat u verwonderen over de unieke ontstaansgeschiedenis van Flevoland.

De tentoonstelling en het verhaal van Flevoland gedurende de vaartocht sluit aan op de expeditie op de Marker Wadden.
Vaar mee door het verleden, heden en de toekomst van Flevoland met ms Waddenzee.

Bezienswaardigheden tijdens de vaartocht
Tijdens deze vaartocht is er genoeg te zien! Tuur naar het VOC schip de Batavia, de Houtribsluizen en de Hurkende man. Je ontvangt aan boord informatie over de wandelroute van Marker Wadden of we nemen je mee op expeditie op de Marker Wadden.We meren daar aan en in 1,5 uur tijd kun je pionieren over het eiland (4 km). Op het eiland is er genoeg te doen en te zien: met vogelkijkhutten, een indrukwekkende uitkijktoren, mooie wandelpaden en een heerlijk strand.
De tentoonstelling en het verhaal van Flevoland gedurende de vaartocht sluit aan op de expeditie op de Marker Wadden.
Vaar mee door het verleden, heden en de toekomst van Flevoland met ms Waddenzee.

Nieuwe natuur in ontwikkeling
Dit project, waar natuurontwikkeling, toerisme en waterbouw elkaar ontmoeten, ontstond in 2011. Op deze nieuwe groep eilanden met natuurlijke oevers komt nieuwe natuur tot ontwikkeling. Het eiland is door de jaren heen een mooie uitvalbasis voor verschillende vogelsoorten geworden. De Marker Wadden biedt met ruim 900 hectare ruimte aan 20.000 oeverzwaluwen, 1000 kluten, 3000 slobeenden, 1000 zwarte sterns en honderden dwergmeeuwen. Een rijk natuurgebied waar je je ogen uitkijkt!

Goed om te weten
Zorg voor goede wandelschoenen. Aan boord serveren we diverse consumpties en is er een kleine kaart. Online zijn polderlunchpakketten te reserveren.Tijdsduur vaartocht inclusief bezoek Marker Wadden: 4,5 uur.
Reserveer uw tickets online: www.mswaddenzee.com

ms Waddenzee werkt volgens de richtlijnen van het rivm en heeft een safety-protocol.