Wat is er te doen in Lelystad
Wat is er te doen in Lelystad
Wat is er te doen in Lelystad

Wat kan ECL voor u betekenen?

Evenementen, muziekfeesten, shows en- verrassende gebeurtenissen horen bij het prettig wonen en leven in een stad en trekken bezoekers en deelnemers uit alle windstreken. Een jonge stad, op verschillende onderdelen nog steeds volop in ontwikkeling, kleurt met een scala evenementen haar imago in!

Lees meer
De stad wordt op de kaart gezet, mede door inwoners, die als vrijwilliger hier hun steun aan geven. Kleine en grote evenementen versterken de Lelystadse saamhorigheid, het ‘wij’-gevoel. Evenementen Coördinatie Lelystad (ECL) speelt hierin een belangrijke rol. ECL adviseert en helpt u bij het voortraject voor het verkrijgen van een evenementenvergunning.

Op deze website vindt u alle benodigde informatie om, in Lelystad, een evenement, feest of andere activiteit te organiseren. Natuurlijk kunt u bij vragen altijd contact met ons opnemen.

ECL is het voorportaal voor het aanvragen van evenementenvergunningen en, adviseert bij het samenstellen van de benodigde bijlagen. U kunt zelf de aanvraag indienen bij de gemeente Lelystad, die aan de hand van wet- en regelgeving besluit tot afgeven of weigeren van de vergunning. Het Oranje Comité en het comité Intocht Sinterklaas vallen als werkcommissies onder de bestuurlijke verantwoordelijkheid van ECL.

Een evenement organiseren

Een gemeentelijke evenementenvergunning is nodig voor het organiseren van een evenement en/of festiviteit in de openbare ruimte die niet onder de omschrijving van een buurt- of straatfeest valt.

Evenementenvergunning

De gemeente Lelystad heeft een samenwerkingsovereenkomst met ECL gesloten, waarbij is afgesproken dat ECL samen met u zorg draagt voor een volledige vergunningaanvraag.

Lees meer

Kosten

Voor het in behandeling nemen van de aanvraag moet u legeskosten betalen. In uitzonderlijke gevallen hoeft u géén legeskosten te betalen hierover kan de ECL nadere informatie verstrekken.

Lees meer

Aanvraagformulier

Het aanvraagformulier, met alle aanvullende stukken die nodig zijn moet uiterlijk acht weken voor aanvang van het evenement door ECL bij de gemeente ingeleverd zijn

Lees meer