Zondag 24 november is weer het jaarlijkse Vriendenconcert van Stichting Amare Consort. Pianist Guido Meisner laat zijn klanken horen met de lecture recital ‘Naar een nieuwe tijd’. Van Laat- Romantiek tot de wereld van de nieuwe klanken. Met beeldmateriaal verzorgd door Cyprian Smits bij muziek van onder andere Debussy, Reger en Schoenberg.

Er worden korte toelichtingen gegeven en tevens beeldmateriaal vertoond uit de periode 1880 tot 1920. Een tijd waarin zowel in de maatschappij als de kunst grote veranderingen optreden en de overgang betekende van Romantiek naar de modernere tijd van de 20e eeuw. De periode van de eerste wereldoorlog die naar alle waarschijnlijkheid de scheidslijn maakte.  

Guido Meisner, al jaren een begrip in de Lelystadse muziekwereld, geeft dit concert al een aantal jaar namens Stichting Amare Consort,

Na afloop van dit concert wordt een samenvatting uitgedeeld en is er een hapje en drankje.

Stichting Amare Consort organiseert dit huiskamerconcert bij de familie Smits, Hollandse Hout 124, te Lelystad. De aanvang is om 14:30 en de toegang is gratis voor Vrienden van Stichting Amare Consort, voor andere belangstellenden geldt een toegangsprijs van 12,50 euro. Reserveren kan via info@amare-consort.nl of via 0614328592.