Evenementen

van vrijdag 20 januari tot zondag 31 december

In 2017 viert Agora haar 40-jarig jubileum. 2017 wordt een jaar vol leuke activiteiten in dé culturele huiskamer van Lelystad. Vanaf 20 januari a.s. zal de fototentoonstelling van 10 jaar nieuwe Agora en 40 jaar oude Agora een mooi beeld geven van wat er zich in de afgelopen jaren binnen Agora heeft afgespeeld.

van vrijdag 16 juni tot zondag 7 januari

Op 28 september 2017 is het precies 50 jaar geleden dat de eerste inwoners naar Lelystad kwamen, een volledig nieuwe stad. Het is bijna niet voor te stellen hoe dit geweest moet zijn: wegen moesten grotendeels nog worden aangelegd, de eerste winkels kwamen met de eerste inwoners, sociale activiteiten moesten nog worden ontwikkeld. Lelystad was een dorp dat moest uitgroeien tot een stad met 100.000 inwoners.

van zaterdag 29 juli tot zaterdag 30 december

Sinds 2013 heeft ook Lelystad een Repair Café. Onder het motto 'Weggooien? Mooi niet! ' kan men daarheen komen met niet (meer) werkende spullen: van (elektrische) apparaten en computers tot kapotte kleding, meubels en fietsen. Samen met vakkundige vrijwilligers wordt gekeken naar een reparatiemogelijkheid binnen de openingstijden. Vaak kan het product daarna nog een tijd mee. Het Repair Café Lelystad staat dan ook voor duurzaam, verkleinen afvalberg en minder CO2 uitstoot. De reparaties zijn in principe gratis, een vrijwillige bijdrage wordt wel op prijs

van woensdag 20 september tot zaterdag 31 maart

De expositie in de Hanzeborg, met werken van Monica Maat op Plein 201, is onlangs verwisseld. In de grote zaal hangen nu geometrische werken op doek, die ook tentoongesteld zijn in het kader van de viering van 100 jaar \'De Stijl. \n

van zondag 24 september tot zondag 27 mei

Voor jonge kinderen bestaat er geen grotere pret dan waterpret. En wat is er leuker dan daar samen van genieten? Naast het dagelijkse Ouder & Kind zwemmen organiseert Sportbedrijf Lelystad daarom ook maandelijks een Ouder & Kind instuif in zwembad De Koploper. Speciaal voor jonge kinderen van 1 t/m 4 jaar en hun ouder(s)/verzorger(s). De eerstvolgende Ouder & Kind instuif is op zondag 24 september van 10.00 tot 12.00 uur.

van donderdag 19 oktober tot donderdag 21 december

Voor iedereen, jong en oud, die zijn talent of passie wil laten zien of horen wordt er een open podium georganiseerd bij Stichting Utopodium om 19:30 uur. Zingen, rappen, een instrument bespelen, dansen, tapdance, breakdance, een verhaal of mop vertellen, comedy of elk ander vermaak. Wat je ook doet, laat het zien! Meld je nu gratis aan als deelnemer via de link.

van donderdag 19 oktober tot vrijdag 24 november

Op 19 oktober om 19.30 uur is de feestelijke opening van een expositie van Kunst Route Lelystad in Kubus.

van zaterdag 21 oktober tot zaterdag 16 december

Ontdek met de gids van Staatsbosbeheer de watervogels van Oostvaardersveld bij de Oostvaardersplassen.

van woensdag 1 november tot zondag 31 december

De leerlingen van de Airbrushacademie houden een expositie in het gemeentehuis van Lelystad. Op 2 november om 18.30 uur zal raadslid dhr. W. Botter de expositie openen.

Getoond 0–10 van 7312345678