Evenementen

van woensdag 15 november tot vrijdag 15 november

Het kan voor een habbekrats en je hoeft niet eens ver te fietsen. In de Voorstraat, de Kempenaar en de Botter organiseert Kubus “Lelystad vol muziek”. Dit is een introductie cursus van 20 muzieklessen voor elk kind dat graag wil musiceren en nog niet gelijk een instrument wil kopen of privé les wil organiseren. “Lelystad vol muziek” start op 15 november.

van zondag 25 maart tot zondag 30 december

\nIedere laatste zondag van de maand is dit een terugkerend evenement. \nVan 14:00 tot 17:00 kunt u verschillende kunstuitingen bekijken . \nToegang is gratis .\nIn de Hanzeborg ( Plein 201) hebben een aantal kunstenaars hun werk uitgestald.\nO.a. Marjan van der Pijl , Corrie de Vos , Laura Mijnheer, Ina de Munnik , Petra Denninghoff, Helen Emo en Pohluma Jansen.\nU kunt bij hen o.a. schilderijen , sieraden en beeldhouwwerk bewonderen.

van dinsdag 7 augustus tot maandag 31 december

Vanaf 7 augustus tot eind december exposeert de kunstroute in de MC Zuiderzee ziekenhuis in Lelystad .\nEr zijn een aantal schilderijen te bewonderen in de centrale hal en bij de spoedeisende hulp .\nTevens worden in de vitrines sieraden en beelden geplaatst.

van zaterdag 25 augustus tot zaterdag 24 november

Wil je alles leren over uilen? Kom dan naar Buitencentrum Oostvaardersplassen.\nHet Uilenarrangement start met een lekkere ‘uilenhap’ (biofrites, ‘uilen’(bitter)ballen en limonade).\nHierna krijg je een eigen uilenbal om uit te pluizen.

van vrijdag 31 augustus tot vrijdag 30 november

De amateur kunstenaar Jan-Albert Ernsten exposeert de komende 3 maanden zijn expressieve olieverf portretten van diverse iconen uit de popmuziek in theater Posa Lelystad.. Naast kleurrijke doeken van muzikale helden zijn er ook een aantal popsterren in krachtig zwart wit op doek gezet.. Er zijn o.a. portretten van U2, Jimi Hendrix, the Police, Bruce Springsteen en BB King. De expositie is een aanrader voor liefhebbers van popmuziek en is te bekijken tijdens de openingstijden van het theater.\n

van maandag 3 september tot zondag 14 juli

Sport en bewegen is gezond en zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Daarom organiseren de sportwijkwerkers van Sportbedrijf Lelystad leuke sport- en beweegactiviteiten in verschillende wijken in Lelystad. Voor een klein bedrag kan jong en oud meedoen aan bijvoorbeeld peutersport, boksen of zaalvoetbal. Deze wekelijkse activiteiten zijn onlangs weer van start gegaan.

van dinsdag 4 september tot zaterdag 13 juli

Elk jaar organiseert Sportbedrijf Lelystad Scholierensport, een sportkennismakingsprogramma voor peuters, kleuters, leerlingen van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs in Lelystad. Het aanbod aan activiteiten is ook dit jaar groot en divers: van yoga tot golf en van gitaarles tot zelfverdediging. Op de nieuwe website www.scholierensport.nl is het hele aanbod te bekijken en kunnen leerlingen zich inschrijven voor een onbeperkt aantal activiteiten.

van zaterdag 8 september tot zaterdag 15 juni

‘Zingen In Lelystad’ is een inloopkoor waar iedereen welkom is, een evenement waarbij veel zingen centraal staat. Een zangfeestjes dus. De muziek die wordt gezongen bestaat uit toegankelijke wereldmuziek, canons, traditionals en een enkel POP nummer. Er wordt zowel eenstemmig als meerstemmig gezongen, waarbij zangplezier en veel zingen centraal staan. Zingen In Lelystad is voor iedereen toegankelijk. Je hoeft geen lid te worden, maar betaalt alleen als je komt.

van zondag 23 september tot zondag 16 december

De Museumjeugduniversiteit organiseert samen met Batavialand vier kindercolleges. Nieuwsgierige kinderen tussen de acht en twaalf jaar kunnen vanaf september tot en met december de colleges volgen in Batavialand te Lelystad. Een van deze colleges wordt zelfs verzorgd door wetenschapsjournalist Diederik Jekel.

Getoond 0–10 van 7512345678