Evenementen

van vrijdag 20 januari tot zondag 31 december

In 2017 viert Agora haar 40-jarig jubileum. 2017 wordt een jaar vol leuke activiteiten in dé culturele huiskamer van Lelystad. Vanaf 20 januari a.s. zal de fototentoonstelling van 10 jaar nieuwe Agora en 40 jaar oude Agora een mooi beeld geven van wat er zich in de afgelopen jaren binnen Agora heeft afgespeeld.

van zondag 26 maart tot zondag 24 september

Ook dit jaar houden we maandelijkse op iedere laatste zondag van de maand KUNSTROUTE .
Door heel Lelystad zijn dan de ateliers van de deelnemende kunstenaars geopend van 14.00 tot 17.00.
We zullen dit jaar weer op een aantal zondagen clusters vormen in de Hanzeborg , waar we dan met meerdere kunstenaars staan op 26 maart, 30 april , 27 augustus en 24 september .

van zondag 26 maart tot zondag 29 oktober

Ook in dit jaar worden weer veel nieuwe kofferbakmarkten gehouden op de Agorahof met telkens weer veel gevulde kofferbakken. De Kofferbakmarkt in Lelystad is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste van Nederland.

van zondag 23 april tot zondag 15 oktober

De Ned. Ovalracing Vereniging (NOV) organiseert 8 keer per jaar autospeedway wedstrijden op het Midland Circuit. Speciaal aan de autospeedway/ovalracing is dat de snelste coureur achteraan moet starten; dus er zijn vanaf ronde 1 veel inhaal acties, dit staat garant voor spektakel. De volgende categorieën komen elke wedstrijd aan bod: Juniorklasse, Rodeoklasse, Midland Hotrodklasse, BMW 325i klasse, Stockcar F2, Stockcar F1 en zijn er incidenteel gastklasse.

van vrijdag 16 juni tot zondag 7 januari

Op 28 september 2017 is het precies 50 jaar geleden dat de eerste inwoners naar Lelystad kwamen, een volledig nieuwe stad. Het is bijna niet voor te stellen hoe dit geweest moet zijn: wegen moesten grotendeels nog worden aangelegd, de eerste winkels kwamen met de eerste inwoners, sociale activiteiten moesten nog worden ontwikkeld. Lelystad was een dorp dat moest uitgroeien tot een stad met 100.000 inwoners.

van donderdag 6 juli tot zaterdag 30 september

De Marine Luchtvaartdienst werd in augustus 1917 opgericht en is officieel sinds 2008 uit dienst gesteld, maar niet opgeheven. Voor het 100-jarig jubileum heeft Aviodrome heldendaden en hoogtepunten uit 100 jaar Marine Luchtvaartdienst verzameld in een bijzondere expositie.

van vrijdag 7 juli tot zaterdag 14 oktober

Lelystad bestaat 50 jaar.
De Polderkol wil dit graag met Lelystad vieren op eigen kruidige wijze.
Er zullen vier kruidenwandelingen plaatsvinden op speciale locaties in
Lelystad.

van donderdag 20 juli tot donderdag 21 december

Voor iedereen, jong en oud, die zijn talent of passie wil laten zien of horen wordt er een open podium georganiseerd bij Stichting Utopodium om 19:30 uur.
Zingen, rappen, een instrument bespelen, dansen, tapdance, breakdance, een verhaal of mop vertellen, comedy of elk ander vermaak. Wat je ook doet, laat het zien!
Meld je nu gratis aan als deelnemer via de link.

van zaterdag 29 juli tot zaterdag 30 december

Sinds 2013 heeft ook Lelystad een Repair Café. Onder het motto 'Weggooien? Mooi niet! ' kan men daarheen komen met niet (meer) werkende spullen: van (elektrische) apparaten en computers tot kapotte kleding, meubels en fietsen. Samen met vakkundige vrijwilligers wordt gekeken naar een reparatiemogelijkheid binnen de openingstijden. Vaak kan het product daarna nog een tijd mee. Het Repair Café Lelystad staat dan ook voor duurzaam, verkleinen afvalberg en minder CO2 uitstoot. De reparaties zijn in principe gratis, een vrijwillige bijdrage wordt wel op prijs

Getoond 0–10 van 7512345678