Vogelfestival 2017 in de Oostvaardersplassen

Op 17 september 2017 vindt het jaarlijks terugkerende Vogelfestival in de Oostvaarderplassen bij Lelystad plaats. Het door Staatsbosbeheer georganiseerde natuurevent biedt ruimte aan verschillende organisaties, bedrijven, natuurbeschermers en verenigingen die het vogelleven een warm hart toe dragen.

Hier kunnen ze je o.a. advies geven over een verschillende camera`s of verrekijkers om de natuur nog beter te kunnen beleven. Verder zullen verenigingen als KNNV, Vogelwacht Flevoland en Flevolandschap  bijdrage leveren aan deze dag en kunnen je van alles vertellen over de flevolandse natuur.
Staatsbosbeheer hoopt met de diverse stands, er een fantastische dag van te maken voor iedereen die van vogels, natuur en fotografie houdt of gewoon een gezellig en leerzaam dagje uit met het gezin wil beleven.

Oostvaardersplassen
De Oostvaardersplassen is in veel opzichten een bijzonder gebied. In heel Europa is er geen vergelijkbaar gebied  te vinden. In het laagste deel van Zuidelijk Flevoland, de door mensen aangelegde polder in het IJsselmeer, schiep de natuur een groot moerasgebied met rietvlaktes, ruige graslanden en plassen. Tussen Lelystad en Almere strijken nu jaarlijks honderdduizenden vogels neer. Vaste bewoners en trekvogels die onderweg zijn op de belangrijke West-Europese vogeltrekroute.
De film “De Nieuwe Wildernis” is opgenomen in de Oostvaardersplassen. Met de ruim 750.000 bezoekers is deze film een groot succes.

Activiteiten
Er worden diverse presentaties en lezingen georganiseerd en er zijn verschillende (wandel)excursies de Oostvaardersplassen in. Ook zijn er marktkramen met de meest uiteenlopende producten voor het volop beleven van de natuur, zoals fotoapparatuur, verrekijkers, telescopen, natuurreizen en natuur- educatie. Uiteraard is ook het buitencentrum geopend en kun je hier een kijkje komen nemen en meer te weten te komen over de Oostvaardersplassen.

Voor (niet alleen) natuurliefhebbers
Ben je een echte natuurliefhebber of ben je af en toe in de natuur te vinden voor een wandeling, het maakt niks uit. De verschillende stands kunnen je meer vertellen over hun producten en ervaringen. Fotografeer je graag of zoek je een verrekijker, ben je geïnteresseerd in de natuur of wil je een kijkje nemen in de Oostvaardersplassen, dan is het vogelfestival echt iets voor jou. Bij de aanwezige horeca kun je genieten van een heerlijke lunch of gewoon een lekker kopje koffie.

Voor kinderen
Ook voor kinderen is er ook genoeg te beleven. Staatsbosbeheer vind het erg belangrijk om kinderen kennis te laten maken met de natuur. Wanneer je creatief en handig bent kun je een vogelkastje timmeren of van verschillende stukken hout een uil timmeren, hoe stoer is dat! Of maak kennis met de voelboom en raad wat er zoal te vinden is in de natuur. En ben je al een echte kenner, beschrijf dan welke sporen de dieren hebben achtergelaten bij het sporenspel.

Entree
Entreeprijs € 2,-- .
Honden zijn niet toegestaan.

Aanvang
Het festivalterrein is vanaf 10:00 uur geopend, de poort gaat 17:00 dicht.

Meer informatie
Voor informatie over het vogelfestival kijk op: www.staatsbosbeheer.nl/vogelfestivaloostvaardersplassen

Uw vertrekpunt (plaats):

Locatie

Vogelfestival 2017 in de Oostvaardersplassen:
Kitsweg 1, 8218 AA LELYSTAD, NL

Tijdstip

Zo 17 september 2017.

Deel dit evenement

Wie vinden dit leuk?