Koningsfeest Lelystad

Koningsdag mag aan niemand voorbijgaan. Jong en oud wordt uitgenodigd om de verjaardag van de koning te vieren. En hiervoor wordt veel georganiseerd. Niet alleen door het Oranje Comité maar ook door particuliere initiatieven en initiatieven van de ondernemers in Lelystad. Het Oranje Comité coördineert dit. Zo ontstaat het beeld dat wij graag zien: een feestelijke, oranje gekleurde happening in onze stad.
Natuurlijk zorgt de vrijmarkt voor gezelligheid en kleur in de stad. Het stadshart en het Lelycentre worden omgetoverd tot grote markt waar jong en oud spulletjes kan aan- en verkopen. Al de dag vóór Koningsdag zijn Lelystedelingen druk in de weer om hun plekje te vinden en hun spullen te verkopen.
Voor de allerkleinsten verzorgt het Oranje Comité Lelystad een jeugdtheatervoorstelling in Agora. Voor slechts € 1,-- per kaartje kunnen ouders van kinderen tot 7 jaar op Koningsdag genieten van een professionele voorstelling. Natuurlijk ontbreekt de oranje limonade niet. Kaartjes zijn te koop bij Agora.
Op Koningsdag bezoekt de burgemeester van Lelystad jaarlijks de bewoners in één van de verzorgingshuizen in Lelystad. Gezamenlijk wordt onder het genot van koffie en gebak de verjaardag van de koning gevierd. Alle bewoners van alle verzorgingshuizen worden op Koningsdag op Oranjegebak getrakteerd.
Ook verzorgt het Oranje Comité een Oranjereceptie voor gedecoreerden en genodigden. Ieder jaar wordt een loterij georganiseerd en een goed doel (in Lelystad) bepaald, waarvoor loten verkocht worden.
De Koningskermis op Stationsbalkon Noord (Stadshart) zorgt voor sfeer, plezier en vertier.

Uw vertrekpunt (plaats):

Locatie

Koningsfeest Lelystad:
Stadhuisplein 2, 8232 ZX LELYSTAD, NL

Tijdstip

Do 26 april 2018,
vr 27 april 2018.

Deel dit evenement

Wie vinden dit leuk?