Evenementen

van woensdag 15 november tot vrijdag 15 november

Het kan voor een habbekrats en je hoeft niet eens ver te fietsen. In de Voorstraat, de Kempenaar en de Botter organiseert Kubus “Lelystad vol muziek”. Dit is een introductie cursus van 20 muzieklessen voor elk kind dat graag wil musiceren en nog niet gelijk een instrument wil kopen of privé les wil organiseren. “Lelystad vol muziek” start op 15 november.

van maandag 3 september tot zondag 14 juli

Sport en bewegen is gezond en zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Daarom organiseren de sportwijkwerkers van Sportbedrijf Lelystad leuke sport- en beweegactiviteiten in verschillende wijken in Lelystad. Voor een klein bedrag kan jong en oud meedoen aan bijvoorbeeld peutersport, boksen of zaalvoetbal. Deze wekelijkse activiteiten zijn onlangs weer van start gegaan.

van dinsdag 4 september tot zaterdag 13 juli

Elk jaar organiseert Sportbedrijf Lelystad Scholierensport, een sportkennismakingsprogramma voor peuters, kleuters, leerlingen van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs in Lelystad. Het aanbod aan activiteiten is ook dit jaar groot en divers: van yoga tot golf en van gitaarles tot zelfverdediging. Op de nieuwe website www.scholierensport.nl is het hele aanbod te bekijken en kunnen leerlingen zich inschrijven voor een onbeperkt aantal activiteiten.

van zaterdag 8 september tot zaterdag 15 juni

‘Zingen In Lelystad’ is een inloopkoor waar iedereen welkom is, een evenement waarbij veel zingen centraal staat. Een zangfeestjes dus. De muziek die wordt gezongen bestaat uit toegankelijke wereldmuziek, canons, traditionals en een enkel POP nummer. Er wordt zowel eenstemmig als meerstemmig gezongen, waarbij zangplezier en veel zingen centraal staan. Zingen In Lelystad is voor iedereen toegankelijk. Je hoeft geen lid te worden, maar betaalt alleen als je komt.

van maandag 1 oktober tot dinsdag 1 oktober

Grand Café Twist verzorgt deze winter kooklessen voor volwassenen die niet of nauwelijks kunnen koken. Op diverse woensdag- of zondagavonden koken volwassenen onder leiding van een chef-kok een vijfgangendiner voor hun partners en familieleden. Kent u iemand die niet kan koken of niet zo van koken houdt? Geef hem of haar dan op voor het real chefs arrangement in Grand Café Twist en laat ze in dit unieke restaurant in Lelystad Haven de kookkunst onder de knie krijgen. Terwijl de koks hun best doen in de keuken, kunnen partners en familieleden genieten van de gezellige sfeer en het schitterende

van maandag 26 november tot maandag 1 juli

Een nieuwe activiteit in Kubus Lelystad, speciaal voor mensen van 65 jaar en ouder: Creatief Smullen. Met een lichte maaltijd en een lekker drankje geniet je van een onverwacht programma. Een charmante Kubus- gastheer of -gastvrouw zorgt ervoor dat je je als gast op je gemak voelt.

van maandag 26 november tot maandag 1 juli

Een nieuwe activiteit in Kubus Lelystad, speciaal voor mensen van 65 jaar en ouder: Creatief Smullen. Met een lichte maaltijd en een lekker drankje geniet je van een onverwacht programma. Een charmante Kubus- gastheer of -gastvrouw zorgt ervoor dat je je als gast op je gemak voelt.

van zaterdag 1 december tot donderdag 31 januari

Gedurende de maanden december en januari exposeert kunstenaar Jan-Albert Ernsten in de expositieruimte van de FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Zijn tentoonstelling omvat een ruime collectie aan indringende en expressieve portretten. De schilderijen zijn te koop en een deel van de opbrengsten doneert Ernsten aan Stichting Esperanza Bolivia. Iedereen is van harte welkom om tijdens openingstijden van de bibliotheek te komen kijken, genieten en zich te laten raken.

donderdag 17 januari

Een feest uit de jaren\'60\'