Zie ginds komt de stoomboot...

Zaterdag 12 november 2022 komt Sinterklaas weer aan in Lelystad.

Vele kinderhartjes zullen weer sneller kloppen zodra er meer bekent is over de intocht. We hopen dat we Sinterklaas dit jaar weer gewoon in de haven mogen ontvangen. Na twee jaar van fysieke afwezigheid hebben we als organisatie er weer veel zin in. Natuurlijk waren de films leuk, maar er gaat toch niets boven de echte en grootste happening van Lelystad de Sinterklaasintocht. Duizenden ouders en kinderen genieten samen van de aankomst.

Het belooft een groots feest te worden met een leuk programma voor jong en oud!

Bataviahaven is op zaterdag 12 november het toneel van de intocht van Sinterklaas. De Sint komt zo rond 11.30 uur aan de kade met zijn roetveegpieten en wordt ontvangen door onze burgemeester die de Sint welkom zal heten. Onder vrolijke muzikale begeleiding zal de Sint langs de stoet van kinderen en ouders lopen. Daar zal de Sint de handjes schudden van de vele kinderen die hem staan op te wachten. Er is zelfs gelegenheid om met hem op de foto te gaan.

Sinterklaas zou het heel leuk vinden wanneer je samen met Papa, Mama, Opa, Oma, broertjes, zusjes of vriendjes en vriendinnetjes mee gaat dansen als de stoet bij jou in de buurt voorbijkomt. Help je mee om er een feestelijke optocht van te maken? Kom verkleed, neem een vlaggetje mee of maak een spandoek. Sinterklaas en de Pieten zijn ook heel erg gek op mooie tekeningen en vergeet je verlanglijstjes niet!

Vind je het Sinterklaasfeest ook zo leuk, je bent ouder dan 16 jaar en je zou graag als op vrijwillige basis mee willen helpen in de komende jaren als vrijwilliger of roetveegpiet? Je mag je opgeven via koreman48@xs4all.nl en we nemen dan contact met je op.

Sinterklaasgroet van de voorzitter,
Ger Koreman