In verband met de Covid 19 maatregelen gaat de intocht 2021 niet door.

Op zaterdag 13 november 2021 zou Sinterklaas en zijn Pieten weer aanmeren aan de Bataviahaven te Lelystad. Met de laatste ontwikkelingen met het corona virus is het niet verantwoordelijk om Sinterklaas en zijn pietermannen fysiek onder de mensen te doen laten begeven. Ook voor de toegestroomde kinderen (en begeleiders) is het met de huidige regelingen niet te handhaven. De intocht zal wel via de landelijke media d.m.v. een film uitgezonden worden met daarin een Sinterklaasaandeel van Lelystad.

Maar Sinterklaas heeft de kinderen van Lelystad niet vergeten.

Sinterklaas heeft heel slecht weer gehad tijdens zijn vaart met de pakjesboot naar Nederland. Onderweg zijn door de storm een aantal pakjes van de pakjesboot over boord geslagen. De Sint en de Pieten zijn veilig overgestapt op de Batavia uit Lelystad die toevallig langs kwam. Daar zitten ze nu veilig en droog. De pakjes zijn aangespoeld aan de Bataviahaven en het strandje van Lelystad. Dankzij de Reddingsbrigade Lelystad zijn er heel veel pakjes uit het water gehaald. De pakjes moeten natuurlijk gedroogd worden en de Reddingsbrigade heeft alvast in het centrum gekeken in welke etalages de pakjes neergelegd zouden kunnen worden om te drogen. Uiteraard gaan de Pieten in het donker de pakjes eerdaags in de winkels leggen. De pakjes zijn herkenbaar door het Sinterklaasinpakpapier en het gekleurde label dat er aan vast komt met de tekst: Hij komt, hij komt, hij komt naar Lelystad. Zie model hieronder.

En daar gaan we dan een wedstrijd van maken. In de week van 27 november tot 3 december kunnen de kinderen in het centrum kijken en opschrijven in welke etalage de pakjes liggen. Het zijn er volgens de Sint maar 10. Er liggen hier en daar formulieren waar je het op kan vermelden, maar een eigen papiertje mag ook hoor! Dit papiertje kan je de hele week kwijt in het stadhuis bij de infobalie waar een kartonnen pop als Sinterklaas staat met een bus op zijn buik waar je het in kan doen. Zaterdag 27 november staat de Sinterklaas in de hal van de bibliotheek, dan is het stadhuis gesloten. Voor de digitale kinderen en/of ouders is er ook een email waar de 10 namen van de winkels naar gestuurd kan worden: sint.lelystad@gmail.com met je naam, telefoon van papa of mama, doe je mee met de wedstrijd. En dan de prijzen. Er zijn heel veel prijzen te winnen, maar de hoofdprijs is: EEN NIEUWE FIETS!!!!
Zaterdag 4 december zit Sinterklaas in de Waagpassage en de kinderen die een prijs hebben gewonnen worden daar uitgenodigd om de prijs overhandigd te krijgen door de Sint. Dus dan kan je in een doorgaande beweging toch de Sint nog even een handje geven!!!

Comité Intocht Sinterklaas

Om alles te weten te komen hoe dit allemaal kon gebeuren kan je op bijgaande link klikken voor de film van Sinterklaas. En de film heet:

SINTERKLAAS 2021 - LELYSTAD OP ZOEK NAAR DE PAKJES

 

https://www.youtube.com/watch?v=nG7JYsH7Hbs

 

Wij hopen in 2022 weer een prachtig Sinterklaas intocht te organiseren.

Vind je ondanks het Covid 19 virus het Sinterklaasfeest ook zo leuk, je bent ouder dan 16 jaar en je zou graag als op vrijwillige basis mee willen helpen in de komende jaren? Je mag je opgeven via koreman48@xs4all.nl en we nemen dan contact met je op.

Sinterklaasgroet van de voorzitter,
Ger Koreman