Het Oranje Comité Lelystad is één van de werkcommissies van de Stichting Evenementen Coördinatie Lelystad. Zij houdt zich bezig met het opzetten van festiviteiten voor de jeugd op Koningsdag, de organisatie van de traditionele Oranjereceptie voor genodigden, de opzet van de Koningskermis in het Stadshart van Lelystad, het verzorgen van Oranjegebak bij de verzorgingshuizen in Lelystad en de coördinatie van diverse activiteiten door clubs, ondernemers en individuen die deze Oranje Dag extra kleur geven. Daarnaast zijn er werkzaamheden t.b.v. beveiliging en openbare orde van de Oranje Vrijmarkt. Het Oranje Comité werkt waar mogelijk en nodig nauw samen met de gemeente Lelystad en met de verschillende horecaondernemers/initiatiefnemers.

Organisatie Koningsdagfestiviteiten in volle gang

De voorbereidingen voor de Oranjereceptie op vrijdag 26 april 2019, het Oranjegebak bij verzorgingshuizen en het OranjeKinderFestijn op zaterdag 27 april zijn in volle gang. Traditiegetrouw organiseert het Oranje Comité Lelystad de festiviteiten om het oranjegevoel in Lelystad te versterken.

Oranjegebak en OranjeKinderFestijn

Op zaterdag 27 april gaan de burgemeester van Lelystad en de voorzitter van het Oranje Comité langs bij De Hanzeborg om de eerste oranjegebakjes uit te delen. Dat is het startpunt dat in alle verzorgingshuizen oranjegebak wordt langsgebracht.

Nieuw dit jaar is het OranjeKinderFestijn. In de Kroonpassage en op het Stadhuisplein is een leuk evenement voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar. Karten, op de foto met de koning en de koningin, een puzzeltocht en na afloop een pannenkoek ‘to go’ is een greep uit het aanbod. “Van 10.00 tot 14.00 uur kunnen kinderen gezellig langskomen en meedoen met de activiteiten.  We gaan er een gezellige Koningsdag van maken naast de alom bekende Koningsmarkt”, aldus Comité-lid Manon Geerlings.

Met sponsoren, feestelijke festiviteiten

Voorzitter Carel Luiting Maten: “Wij willen onze sponsoren Winkeliersvereniging Hart van Lelystad, Rabobank Flevoland, Lelykracht en De Polderpannenkoek bedanken voor hun bijdrage om rond Koningsdag festiviteiten te kunnen organiseren. Het is goed te ervaren dat Lelystad nog steeds warm loopt voor het oranjegevoel.”

Ook de Oranjereceptie is zonder sponsoren niet mogelijk. Alleen is de insteek hiervan anders. Luiting Maten legt uit: “De Oranjereceptie is speciaal voor genodigden. Tijdens de receptie organiseren wij een loterij, waarbij de genodigden loten kunnen kopen en een mooie prijs kunnen winnen. Zo bestaat de hoofdprijs uit 2 vliegtickets boven Lelystad. De opbrengst van deze oranjeloterij gaat dit jaar naar Het Respijthuis”.
---

Doel

Het Oranje Comité zet zich in om van Koningsdag een fantastische dag te maken. Hiertoe worden verschillende activiteiten georganiseerd. Getracht wordt om alle bewoners van Lelystad te betrekken bij de viering van Koningsdag, de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Het Oranje Comité Lelystad wordt ook betrokken bij bezoeken van leden van het koningshuis aan Lelystad. Dan heeft het comité een ondersteunende taak.

Sponsors

Het Oranje Comité Lelystad is grotendeels afhankelijk van sponsors. Mensen en bedrijven met een groot hart die helpen van Koningsdag en de activiteiten een succes te maken. Op deze manier kunnen alle Lelystedelingen genieten van deze Nationale feestdag. Helpt u mee? U kunt contact opnemen met één van de leden van het Oranje Comité.

Contact

Heeft u vragen of suggesties? Het Oranje Comité Lelystad is bereikbaar via Evenementen Coördinatie Lelystad, email: info@lelystadevenementen.nl, telefoon 0320-232173.