Koningsdag 2022

Het Oranje Comité Lelystad houdt zich bezig met het opzetten van festiviteiten voor de jeugd op Koningsdag, de organisatie van de traditionele Oranjereceptie voor genodigden, het verzorgen van Oranjegebak bij de verzorgingshuizen in Lelystad en de coördinatie van diverse activiteiten door clubs, (horeca) ondernemers en individuen die deze oranje dag extra kleur geven. Het Oranje Comité werkt waar mogelijk en nodig nauw samen met de gemeente Lelystad en met de verschillende horecaondernemers c.q. initiatiefnemers.

Organisatie Koningsdagfestiviteiten in volle gang

De voorbereidingen voor de Koningsdagactiviteiten van 2022 zijn in volle gang. Hoewel we nog steeds te maken hebben met Covid-19, kijken we positief vooruit naar Koningsdag 2022. De voorbereidingen van de Lintjesregen, het langsbrengen van het traditionele Oranjegebak en activiteiten voor jong en oud zijn in volle gang. Iedereen is ook weer welkom om zijn kleedje uit te stallen en brengt het Oranje Comité Lelystad graag reuring aan Koningsdag voor deze vaak vroege vogels. Wat er ook gebeurd, het blijft een feestdag! Traditiegetrouw organiseert het Oranje Comité Lelystad de festiviteiten om het oranjegevoel in Lelystad te versterken.

Oranje activiteiten 2022!

Activiteiten in de Kroonpassage

De activiteiten in de Kroonpassage zijn, na 2 jaar in lockdown, terug van weggeweest! Traditioneel vind je op Koningsdag leuke Oranje activiteiten in de Kroonpassage. Laat je schminken door één van onze schminkers of ga gezellig op de foto met Koning Willem-Alexander en koningin Máxima in onze mooie fotosetting.

Oranje Vrijmarkt

Ook is iedereen dit jaar weer welkom om deel te nemen aan de Oranje Vrijmarkt in Lelystad. Heb jij nog een mooie collectie aan dvd’s op de zolder liggen, een paar skeelers die het nog prima doet of een reeks aan stripboeken wat een nieuwe eigenaar verdient? Verzamel jouw spullen en verkoop ze op de Oranje Vrijmarkt in Lelystad!

Fotowedstrijd

Doe mee met de fotowedstrijd en maak kans op een leuke prijs. Plaats je/jullie leukste ‘oranje’ foto op Facebook of Instagram met de #koningsdaglelystad en maak kans op een spellenpakket voor het hele gezin! Meedoen kan ook nog op Koningsdag zelf, dus ook foto’s van jullie in onze mooie fotosetting in de Kroonpassage zijn van harte welkom. We zijn benieuwd naar jullie inzendingen!

Lintjesregen

Net als elk jaar, vindt er op de laatste werkdag voor Koningsdag de Lintjesregen plaats, waarbij mensen die zich ingezet hebben voor de samenleving een Koninklijke onderscheidingen krijgen uitgereikt. Kent u iemand die een onderscheiding verdient? Dan kunt u deze persoon voordragen via een voorstelformulier bij de gemeente. Deze is te downloaden via www.lintjes.nl. Voor informatie in de gemeente Lelystad kunt u terecht bij mevrouw S. Herrenauw, kabinetszaken burgemeester (tel. 14 0320 of mail naar gemeente@lelystad.nl).

Oranjeborrel en gebak

Op de laatste werkdag voor Koningsdag, vindt ook de Oranjeborrel plaats. Op deze bijeenkomst voor genodigden en alle in Lelystad wonende gedecoreerden, wordt Koningsdag alvast feestelijk ingeluid met een hapje en drankje. Op Koningsdag deelt de burgemeester samen met het Oranje Comité Lelystad gebak uit aan de verzorgingshuizen in Lelystad om deze feestelijke dag met elkaar te vieren.

Doel

Het Oranje Comité zet zich in om van Koningsdag een fantastische dag te maken. Hiertoe worden verschillende activiteiten georganiseerd. Getracht wordt om alle bewoners van Lelystad te betrekken bij de viering van Koningsdag, de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Het Oranje Comité Lelystad wordt ook betrokken bij bezoeken van leden van het koningshuis aan Lelystad. Dan heeft het comité een ondersteunende taak.

Meld je activiteit aan

Het Oranje Comité Lelystad biedt graag alle ondernemers de ruimte om hun Koningsdagactiviteit te promoten via het Oranje Comité Lelystad en de activiteitenposter, die in heel de stad zal komen te hangen. Organiseer je een leuk feest of een andere leuke Koningsdagactiviteit? Meld het ons vóór donderdag 31 maart 2022. Dan kunnen wij jouw activiteit nog meenemen in al onze uitingen. Het Oranje Comité Lelystad is bereikbaar via Facebook/Instagram Messenger en via oclelystad@gmail.com.

Sponsors

Het Oranje Comité Lelystad is grotendeels afhankelijk van sponsors. Mensen en bedrijven met een groot hart die helpen van Koningsdag en de activiteiten een succes te maken. Op deze manier kunnen alle Lelystedelingen genieten van deze Nationale feestdag. Helpt u mee? U kunt contact opnemen met één van de leden van het Oranje Comité.

Leden Oranje Comité Lelystad:

  • Quérine Arens - van Osch (voorzitter)
  • Turid van den Berg (penningmeester)
  • Nicole Moehring-Doorman (secretaris)
  • Thom Laagkemper (marketing & communicatie)
  • Sandra Herrenauw (lid)
  • Fred Wilcke (lid)

Contact

Heeft u vragen of suggesties? Het Oranje Comité Lelystad is bereikbaar via Facebook/Instagram Messenger en via oclelystad@gmail.com.