Koningsdag 2021

Het Oranje Comité Lelystad is één van de werkcommissies van de Stichting Evenementen Coördinatie Lelystad. Zij houdt zich bezig met het opzetten van festiviteiten voor de jeugd op Koningsdag, de organisatie van de traditionele Oranjereceptie voor genodigden, de opzet van de Koningskermis in het Stadshart van Lelystad, het verzorgen van Oranjegebak bij de verzorgingshuizen in Lelystad en de coördinatie van diverse activiteiten door clubs, (horeca) ondernemers en individuen die deze Oranje Dag extra kleur geven. Daarnaast zijn er werkzaamheden t.b.v. beveiliging en openbare orde van de Oranje Vrijmarkt. Het Oranje Comité werkt waar mogelijk en nodig nauw samen met de gemeente Lelystad en met de verschillende horecaondernemers c.q. initiatiefnemers.

Organisatie Koningsdagfestiviteiten in volle gang ondanks Covid-19

De voorbereidingen voor de Oranjereceptie zouden nu in volle gang zijn, maar helaas ook dit jaar geen receptie met bijbehorende ‘lintjesregen’. Het traditionele Oranjegebak wordt wel aangeboden binnen de deuren van onze verzorgingshuizen op dinsdag 27 april. Ondanks alles blijft het een feestdag! Ook zijn er alternatieve activiteiten voor jong én oud. Weliswaar ‘online’ maar dat mag de pret niet drukken. Schrijf je in voor de online Konings Pubquiz en doe mee aan de fotowedstrijd. Er zijn leuke Lelystadse prijzen en een heus spelpakket te winnen. Traditiegetrouw organiseert het Oranje Comité Lelystad de festiviteiten om het oranjegevoel in Lelystad te versterken.

Oranje activiteiten 2021!


Konings Pubquiz (online) – 27 april, 16.00 uur

Zit jij ook klaar om 16.00 uur met jouw familie en/of vrienden? Uiteraard met een hapje en drankje bij de hand. Middels een unieke weblink krijg je toegang tot de online Konings Pubquiz. Onze host stelt de vragen en uiteraard zie je de nodige filmpjes en foto’s die jou helpen de vragen te beantwoorden. De vragen die gesteld worden zijn multiple choice en je beantwoord de vragen met jouw eigen telefoon. De winnaars worden direct bekend gemaakt, dus stay tuned!

Schrijf  je in via oclelystad@gmail.com (naam en telefoonnummer) om voorafgaand aan de online Konings Pubquiz jouw uniek inloggegevens te ontvangen. Je kunt je inschrijven als familie of groep, maar natuurlijk ook als je alleen thuis voor de ‘buis’ zit. De winnaars krijgen dinerbonnen voor de Lelystadse horeca, waar je samen gebruik van kunt maken.

Fotowedstrijd

Doe mee met de fotowedstrijd en maak kans op een leuke prijs. Plaats je/jullie leukste ‘oranje’ foto op Facebook of Instagram met de #koningsdaglelystad en win een spellenpakket voor het hele gezin! We zijn benieuwd naar jullie inzendingen!

Doel

Het Oranje Comité zet zich in om van Koningsdag een fantastische dag te maken. Hiertoe worden verschillende activiteiten georganiseerd. Getracht wordt om alle bewoners van Lelystad te betrekken bij de viering van Koningsdag, de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Het Oranje Comité Lelystad wordt ook betrokken bij bezoeken van leden van het koningshuis aan Lelystad. Dan heeft het comité een ondersteunende taak.

Sponsors

Het Oranje Comité Lelystad is grotendeels afhankelijk van sponsors. Mensen en bedrijven met een groot hart die helpen van Koningsdag en de activiteiten een succes te maken. Op deze manier kunnen alle Lelystedelingen genieten van deze Nationale feestdag. Helpt u mee? U kunt contact opnemen met één van de leden van het Oranje Comité.

Leden Oranje Comité Lelystad:

  • Quérine Arens - van Osch (voorzitter)
  • Turid van den Berg (penningmeester)
  • Nicole Moehring-Doorman (secretaris)
  • Thom Laagkemper (marketing & communicatie)
  • Sandra Herrenauw (lid)
  • Fred Wilcke (lid)
  • Henriette Visser (lid)

Contact

Heeft u vragen of suggesties? Het Oranje Comité Lelystad is bereikbaar via Evenementen Coördinatie Lelystad. E-mail: info@lelystadevenementen.nl, telefoon 0320-232173.