Oranje Comité Lelystad

Het Oranje Comité Lelystad is één van de werkcommissies van de Stichting Evenementen Coördinatie Lelystad. Zij houdt zich bezig met het opzetten van festiviteiten voor de jeugd op Koningsdag, de organisatie van de traditionele Oranjereceptie voor genodigden, de opzet van de Koningskermis in het Stadshart van Lelystad, het verzorgen van Oranjegebak bij de verzorgingshuizen in Lelystad en de coördinatie van diverse activiteiten door clubs, ondernemers en individuen die deze Oranje Dag extra kleur geven. Daarnaast zijn er werkzaamheden t.b.v. beveiliging en openbare orde van de Oranje Vrijmarkt. Het Oranje Comité werkt waar mogelijk en nodig nauw samen met de gemeente Lelystad en met de verschillende horecaondernemers/initiatiefnemers.

Het Oranje Comité telt 6 leden:

  • Carel Luiting Maten (voorzitter)
  • Turid van den Berg
  • Guido Botter
  • Sandra Herrenauw
  • Leo Mittelhaüsser
  • Manon Geerlings

 

foto: Fotostudio Ineenflits -van links naar rechts: Carel Luiting Maten, Manon Geerlings, Guido Botter, Turid van den Berg, Leo Mittelhaüsser en Sandra Herrenauw

Doel
Het Oranje Comité zet zich in om van Koningsdag een fantastische dag te maken. Hiertoe worden verschillende activiteiten georganiseerd. Getracht wordt om alle bewoners van Lelystad te betrekken bij de viering van Koningsdag, de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Het Oranje Comité Lelystad wordt ook betrokken bij bezoeken van leden van het koningshuis aan Lelystad. Dan heeft het comité een ondersteunende taak.

Activiteiten
Koningsdag mag aan niemand voorbijgaan. Jong en oud wordt uitgenodigd om de verjaardag van de koning te vieren. En hiervoor wordt veel georganiseerd. Niet alleen door het Oranje Comité maar ook door particuliere initiatieven en initiatieven van de ondernemers in Lelystad. Het Oranje Comité coördineert dit. Zo ontstaat het beeld dat wij graag zien: een feestelijke, oranje gekleurde happening in onze stad.
Natuurlijk zorgt de vrijmarkt voor gezelligheid en kleur in de stad. Het stadshart en het Lelycentre worden omgetoverd tot grote markt waar jong en oud spulletjes kan aan- en verkopen. Al de dag vóór Koningsdag zijn Lelystedelingen druk in de weer om hun plekje te vinden en hun spullen te verkopen.
Voor de allerkleinsten verzorgt het Oranje Comité Lelystad een jeugdtheatervoorstelling in Agora. Voor slechts € 1,-- per kaartje kunnen ouders van kinderen tot 7 jaar op Koningsdag genieten van een professionele voorstelling. Natuurlijk ontbreekt de oranje limonade niet. Kaartjes zijn te koop bij Agora.
Op Koningsdag bezoekt de burgemeester van Lelystad jaarlijks de bewoners in één van de verzorgingshuizen in Lelystad. Gezamenlijk wordt onder het genot van koffie en gebak de verjaardag van de koning gevierd. Alle bewoners van alle verzorgingshuizen worden op Koningsdag op Oranjegebak getrakteerd.
Ook verzorgt het Oranje Comité een Oranjereceptie voor gedecoreerden en genodigden. Ieder jaar wordt een loterij georganiseerd en een goed doel (in Lelystad) bepaald, waarvoor loten verkocht worden.
De Koningskermis op Stationsbalkon Noord (Stadshart) zorgt voor sfeer, plezier en vertier.

Sponsors
Het Oranje Comité Lelystad is grotendeels afhankelijk van sponsors. Mensen en bedrijven met een groot hart die helpen van Koningsdag en de activiteiten een succes te maken. Op deze manier kunnen alle Lelystedelingen genieten van deze Nationale feestdag. Helpt u mee? U kunt contact opnemen met één van de leden van het Oranje Comité.

Contact
Heeft u vragen of suggesties? Het Oranje Comité Lelystad is bereikbaar via Evenementen Coördinatie Lelystad, email: info@lelystadevenementen.nl, telefoon 0320-232173.